2019 m. vasario 20 d., trečiadienis

Kieno šuo Lietuvoje garsiausias, arba, kas sulos Prezidentūroje?

©Skaiva Jasevičiūtė 

Net neabejoju, kad į šį klausimą kiekvienas mūsų, turintis šunį, atsakytų: „GERIAUSIAS – MANO!“. Ir būtų teisus, nes kiekvieno namuose auga geriausias pasaulyje šuo.

Ir vis dėlto? Kieno šuo Lietuvoje garsiausias? 



Paskutiniuose post‘uose pastebėjau, kad šį titulą bando pasisavinti Oregono šeimininkas Andrius Užkalnis. Ir, ką gi, Oregonas dabar susilaukia labai daug dėmesio ir laikų, gal net daugiau nei kosmoso šunys Laika ar Belka. 

Jungtinėse Amerikos Valstijose kasmet renkami metų šunys, išgelbėję žmonėms gyvybę –  pranešę apie gaisrą, atakavę piktus dėdes, kurie kėsinosi į šeimininko gyvybę.

Pas mus irgi yra šunų didvyrių. Ir ne vienas!

Yra tokių, kurie, lankydami neįgaliuosius ar sergančius, juos priverčia jaustis žvalesniais (tai vadinama kaniterapija), yra tokių, kurie, dirbdami savo darbą valstybinėse tarnybose, mus saugo, gina ir padeda dvikojams kovoti su kitais dvikojais blogiečiais.
 
Yra šunų, kurie garsina mūsų šalį savo laimėjimais pasaulinio lygio parodose, kaip žinomi sportininkai garsina Lietuvą medaliais, tik, gaila, šunų medaliai ir laimėjimai mažiau pastebimi. Yra šunų, kurie, kaip ir žmonės, tampa kraujo donorais kitiems šunims ir taip gelbsti gyvybes. Yra šunų, kurie garsūs tuo, kad visiškai nuskriausti dvikojo padaro, vadinamo žmogumi, išgyveno ir dabar gyvena tokį gyvenimą, kurio pavydėtų bet kuris piktas komentatorius facebooke. 

Yra šunų, kurie mažina nerimą ir depresiją, yra šunų, kurie randa paslėptas minas, yra šunų, kurie vedžioja neregius ir yra tokių, kurie užuodžia vėžį. 

Kažkada maniau, kad mano šuo garsiausias Lietuvoje, nes jis tiek išreklamuotas socialiniuose tinkluose, bet laiku supratau, kad tas antspaudas svarbus tik man, nes kiekvieno mūsų širdyse yra ne koks nors tolimas didvyris šuo, o savas – savas išglostytas, savas išmyluotas, savas išlepintas ir pats geriausias šuo. O visi aplinkiniai yra tikri nevispročiai, jei to nesupranta (čia juokai, jeigu ką...). 
Mes visi namie turim savo žvaigždę.

Andrius Užkalnis – Oregoną, Vaidas- Bitę, Beata- Bon Bon, Olegas- Mažylį, Skaiva – Paskalį.
Bet žinot, ko paslapčia aš dar noriu? Noriu, kad mūsų šalis turėtų Pirmąjį Lietuvos Šunį, kuris priklausytų mūsų Prezidentui. Nes jau seniai gyvenam be jo... ir gal jau metas ne vaikams krykštauti Prezidentūroje, o kam nors smagiai suloti? 

#palokprezidenturoje


I. Klimavičienės nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą