2019 m. birželio 5 d., trečiadienis

Atostogos kartu su šunimis

©Skaiva Jasevičiūtė 

Atėjo vasara ir faktas, kad nesinori sėdėti namuose. Norisi keliauti, pramogauti ir tada tie, kurie turi namie šunų, susiduria su problema: ką daryti su mylimu augintiniu savaitę ar dvi?



Labiausiai pasisekė tiems, kurie turi vieną šunį ir mylinčius tą šunį giminaičius arba draugus, kurie visada, bet kada apsiima tą šunį pažiūrėti? O jeigu tokio neturi? O jei turi kelis šunis ir nei vieno draugo, norinčio užsikrauti tavo šunų priežiūrą kelioms dienoms ar kelioms savaitėms?

Išeitis visada yra – šunų viešbučiai. Dabar Lietuvoje atsidarė ne vienas tikrai geros kokybės šunų viešbutis, kur jūsų mylimas Lordas ar Reksas bus ne tik apgyvendintas, bet ir pavedžiotas, padresuotas ir pasilinksmins su kitais to viešbučio gyventojais. Taip, tai kainuoja. Taip, vis tiek neramu, nes juk niekas KITAS nepasirūpins jūsų šunimi taip, kaip jūs.

Tačiau pakalbėkime apie tokias atostogas ir keliones, į kurias jūs nusprendžiate savo šunį imti kartu. Su savo šunimis esu apkeliavusi didžiąją dalį Europos ir ne tik ir labai džiaugiuosi, kad dabar rasti vietą, kur tave priimtų gyventi kartu su šunimi, nėra taip jau sunku. Girdėjau, kad net kai kurie šiltųjų kraštų viešbučiai leidžia atostogauti šu šunimis. Ir net kartą teko gulėti ant gulto viešbutyje su „viskas labai įskaičiuota“  šalia ponios su mažu šuneliu, kuris, patikėkit, užkniso visus taip, kaip kartais užknisa maži svetimi vaikai. Aš savo šunų, nors ir kaip juos myliu, į tokią kelionę neimčiau. Bet jeigu turit karščio nebijantį, ramiai sau po jūsų gultu snaudžiantį šunį, kodėl gi ne.

Iš Baltijos šalių labiausiai svečių su šunimis bijo Lietuvos apgyvendinimo įstaigos. Ne visos, tikrai yra gerų ir puikių, bet dauguma arba užlaužia kainas tokias, kad šuo gyvena už didesnę sumą nei jūs, arba išvis neįleidžia. Ir negali ant jų pykti, nes esu kalbėjusi su ne vienu atostogų apartamentų šeimininku ir šie skundėsi, kad, įleidus apsigyventi su šunimis, atvažiuodavo svečiai iš užsienio ir po savo viešnagės su šunimis palikdavo tokį nusiaubtą kambarį, kad reikėdavo ne valyti, o remontuoti. Natūralu, kad po tokių atvejų žmonės šuniukų įsileisti nebenori. Vieni minėjo, kad po šunininkų iš Suomijos apsilankymo šuns š... jie rado net ant lubų. Kaip tai įmanoma, nesuprantu, bet tikiu, jog po tokio kambario tvarkymo netampi šunų mylėtoju.

Šuns viešnagė su jumis viešbutyje vidutiniškai gali kainuoti nuo 5 iki 20 eurų už parą (kai kur net už visą viešnagę). Priklauso nuo šalies, kur vykstate, nuo nuomotojų. Yra vietų, kur šunis priima nemokamai.

Todėl visų šunų šeimininkų aš labai noriu paprašyti: būkime tvarkingi ir atsakingi. Išvykdami po atostogų su šunimis, sutvarkykime savo gyvenamąją vietą taip, kad būsto šeimininkams kiltų dar didesnis noras įsileist svečius su šunimis.

Ir pabaigai, kartą, viešėdama Didžiojoje Britanijoje, aš keturioms valandoms palikau savo du labai išauklėtus, labai ramius, labai daug keliaujančius taksus viešbučio kambaryje. Neįvertinau, kad numeris buvo pirmame aukšte, su langu, per kurį mano šunys matė visus praeinančius pro šalį. Galiu tik spėti, kad šunis kažkas erzino, nes grįžusi radau suniokotą kambarį, pūkų kamuolius vietoje pagalvių, nutrauktas užuolaidas, apsisiotą lovą. Nedvejodama nuėjau į registratūrą prisiduoti, paprašiau paskaičiuoti nuostolius. Sumokėjau mažiau nei tikėjausi, ir tik dėl to, kad viešbučio valdytojas pasakė dėkojantis, kad tiesiog neapsitvarkėm ir nepabėgom, kaip dažniausiai būna. Tame viešbutyje šunis vis dar priima.


I. Klimavičienės nuotr,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą