2020 m. liepos 12 d., sekmadienis

A po kiek tie jūsų labradoriukai?

„Sveiki, domintų labrador puppies kainos?“ – tokia žinutė, pasibaigianti klaustuku, šiandien atskriejo į Lietuvos kinologų draugijos socialinę paskyrą. Be jokio labas ar ačiū. Ne pirma ir ne paskutinė, bet vis tiek suerzino...


Iš pradžių norėjosi atsakyti: tik 1 euras, imkit, ponia, nes šiandien „Jamam“ akcija! Po poros minučių jau norėjosi parašyti: 10 000 eurų, nepirkit, ponia, nes labradoristai šiuo metu visiškam kosmose...

Atslūgus emocijoms, svarstau: kodėl žmonės klausia būtent taip?

Jų nedomina, ar būsimo labradoriuko motinai kalei ir tėvui buvo atlikti genetiniai tyrimai. Neįdomu, ar tėvų pora keliavo pas veterinarijos specialistus, kad būtų ištirta jų sveikata. Ar dalyvavo šunų parodose, kad kvalifikuoti šunų ekspertai įvertintų jų atitikimą standartui, kondiciją, temperamentą ir suteiktų titulus. Nesvarbi ir veislyno patirtis, kinologų vertinimai. Ir visiškai nedomina, kad būsimo labradoriuko tėvai galbūt yra daugelio šalių čempionai, varžybų nugalėtojai.

Kodėl klausia būtent taip?

Galbūt todėl, kad daug kam šuo tebėra prekė. Daiktas. Pasipuikavimo objektas. Dar baisiau, jeigu būsimas augintinis jiems tėra išnaudojimo ir pasipelnymo objektas.

Ir jeigu šuo jiems tėra daiktas, natūralu, kad svarbiausia – kaina. Na, dar svarbu, kad ilgai veiktų ir nekeltų problemų.

Todėl tiems, ką domina tik „gyvojo daikto“ kaina, atsakau: nepirkite šuns. Neapsimoka.

LKD viešųjų ryšių atstovė Aurelija Staskevičienė

Rolando Basakirsko nuotr.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą