2024 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Ačiū šunims, kad jie „parinko“ man naują kelią

Už tai, jog save iš naujo atrado kitoje profesijoje, dirigento Gintaro Rinkevičiaus ir buvusios Vilniaus senojo teatro vadovės Tatjanos Rinkevičienės dukra Saulė Rinkevičiūtė dėkinga... šunims! Artėjant balandžio 24-ajai, visuotinei Šuns dienai, įdomu išgirsti jos istoriją. Šis pokalbis su Saule nėra „klasikinis“ tinklaraščio įrašas, tačiau Šuns dienos proga tebūnie tai maloni išimtis. 



„Aš visada mylėjau gyvūnus. Ir gyvūnai visada buvo namuose. Nuo pelyčių, žiurkyčių iki vėžliukų, papūgėlių. Ir, tiesą pasakius, tai mane atvedė į savaitgalinį hobį – mama man parodė, kas yra šunų parodos. Nuo parodų viskas ir prasidėjo,– pasakoja keturių ryzenšnaucerių savininkė, buvusi smuikininkė Saulė. – Su muzikantės išsilavinimu, kurį aš turėjau, neisi į vadybą. Neisi į kompaniją dirbti marketingo specialiste – su matematika juk seniai nedraugauji. Tai aišku, kad mano mintyse buvo šunys. Dar būdama Lietuvoje pati išmokau savo šunis ruošti parodoms ir supratau, kad nemažai žinau apie šunų veisles. Vienintelis, ko trūko, išmokti „komercinio“, paprasto kirpimo. Todėl jau gyvendama Šveicarijoje važiuodavau į Lietuvą lankyti kursų. Vėliau čia, Šveicarijoje, susiradau kirpėją, pas kurią atėjau ir pasisiūliau nemokamai padėti. Norėjau matyti, kaip ji dirba. Paskui visą internetą perknisau ir susiradau darbą prestižiniame šunų salone, jie pakvietė bandomajai dienai ir pasiūlė kontraktą. Žinoma, pradėjau kaip kirpėja, vėliau tapau bendrasavininke. Taigi, nuo kirpėjos per penkerius metus pakilau iki šunų grožio salonų tinklo akcininkės“.

Buvusi muzikantė šiandien dėkinga šunims už tai, jog kiekvieną dieną išgyvena daug džiugių emocijų, savo darbą su gyvūnais ji lygina su muzika: „Reikia nebijoti permainų. Dabar, jei reikėtų įvertinti muzikavimą ir tai, kad muziką „iškeičiau“ į šunų kirpimą, aš visai nesigailiu. Turiu labai įdomų darbą, su gyvūnais dirbti – savotiška muzika, šis darbas juk yra labai įvairialypis, gražus“.

Už ką Saulė Rinkevičiūtė dar dėkinga šunims? Už galimybę dažniau susitikti su jai artimais žmonėmis ir už išsaugotą tvirtą ryšį su Lietuva – ji susitinka su savo bičiuliais šunų parodose įvairiausiose Europos vietose.

Primename, jog balandžio 24-oji – nacionalinė Šuns diena. Šiemet jai artėjant kviečiame prisiminti, už ką esame dėkingi savo augintiniams. Na, ir žinoma, nepamiršti jiems padėkoti.

Parengė Ieva Urbonaitė

Rasa Photography

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą