2020 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Ar taip būtų, jeigu nebūtų pirkėjų?

Šėlsta internetas šiandien, ir gerai daro. Skaitau prakeiksmus, pykčio burbulus ir grasinimus. Bet ar taip būtų, jeigu nebūtų pirkėjų? 


Kas čia mažesnis blogis – tie, kas taip elgiasi, ar tie, dėl kurių jie taip elgiasi? Tie, kas sumoka už tai – „darbdaviai“ šioms šuniukų daugykloms.

Ar, viešinant daugintojų vardus, nereikėtų šalia kabinti stendo „Aš jiems už tai sumokėjau".

Visų pigios meilės ir draugystės gerbėjų. Tų, kurie ieškodami draugo ir meilės, įvertina, ar tai ne per brangu. Ir nereikia lengviau atsidusti: oi, aš pirkau kitur. 

Tokių „fabrikų" produktai už menkus komisinius važiuoja į butus ir namus, kur žiopliui rodoma etatinė „mamytė, tėvelis", važiuoja į namus, kur šalia savų šunelių padeda (na, be kilmės dokumentų, iš meilės gi vadelę tik vieną kitą turi) ir tie šuniukai kaip ten buvę.

Žiopliui tinka – PIGIAU gi!

Važiuoja tiesiai į namus, važiuoja į sutartas vietas.

Tad darkart pasikartosiu: taupieji, jūs už tai sumokėjote ir jokio skirtumo, kad jūsų šuo gyvena puikiai, miega lovoje, valgo kartu su jumis iš vienos lėkštės, tai nenuima nuo jūsų atsakomybės, kad jūs, mylėdami ir lepindami vieną, pasmerkėte dešimtis. Jūs esat DARBDAVIAI fermų.

Tai joks geras darbelis ir nei iš tolo nekvepia meile šunims, tai smirda gyvūnų kančia, daugykla.

Čia, žinokite, kaip gyvenime – neatsakingas vairavimas, net jei neketini nieko suvažinėti ir esi labai geras žmogus, yra neatsakingas vairavimas, ir jeigu jo metu žuvo žmogus, kad ir netyčia, tai – žala.

Taip ir su gyvūno pirkimu iš daugintojo – nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės, trunka pora valandų rasti informaciją, kuo skiriasi daugintojas nuo veisėjo ir kam tie dokumentai reikalingi.

Ir atliktas neatsakingas veiksmas, dėl kurio kankinami gyvūnai ar žūva kaip kad šioje istorijoje, yra kiekvieno – KIEKVIENO, pirkusio šunį be dokumentų, atsakomybė.

Nori veislinio šuns – rask veisėją, nori šuns – priglausk!

Vokiečių aviganių veisėja Živilė Čepulienė
Post scriptum: visuotinė pasipiktinimo banga kilo paviešinus šunų daugyklos veiklą Kretingos rajone.

Pexels.com nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą